SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FBC Sollentuna

Summering av ungdomsverksamheten 2023/24
2024-04-26 16:55

Under säsongen 2023/24 har många av föreningens lag haft stora framgångar, både i seriespelet och cuper. Inom ungdomsverksamheten stod fem lag som segrare i sina serier. Lagens tränare ger här sin syn på lagets framgångar och känslan efter första året i FBC Sollentuna.

FBC Sollentunas ungdomsverksamhet består av 40 lag. Under säsongen 2023/24, som första säsong med nya föreningen Floorball Club Sollentuna, har det skett en rad massa nya samarbeten mellan lagen, och också skördats framgångar med seriesegrar i olika serier.

 

Vi har tagit ett snack med några av lagens tränare och ledare för att se hur säsongen har gått.

 

Karin Tjärnlund, tränare i Pojkar 2011 Syd som vann Ljusröd Lätt A
- Vi har ett gäng med en grym inställning, de ger alltid max och de ger aldrig upp. Vi har tränat mycket försvars- och positionsspel och därför har vi vunnit mot lag som är starkare innebandytekniskt sett. Jag vill också lyfta den bra stämningen i laget. Killarna är väldigt bra på att peppa varandra och spela som ett lag.


- Känslan efter första säsongen i FBC Sollentuna är verkligen jättebra! Kickoffen i IFU Arena var enormt bra och det är kul att tillhöra en stor förening. Killarna får se äldre, duktiga spelare
och sporras av det. Som ledare får vi ta del av ledarutbildningar och all den kompetens som finns i klubben. Vi har en del samarbete med t ex P11 Nord och vi har killar som kunnat spela en del matcher med P10 Mitt, i en högre nivå. Det är kul att de som kommit lite längre i utvecklingen kan få större utmaningar.

 

Jens Bäck, tränare i Flickor 2009/11 Nord som vann Röd Lätt norra
- Vårt framgångsrecept är glädje, sammanhållning, en massa dans och stor rotation på spelare. Samt att bollen rullade vår väg helt enkelt. Marginalerna är små. Känslan efter första säsongen i FBC Sollentuna är bra, det är roligt att vara en stor klubb där många lärt känna varandra alltmer under säsongens gång och med möjligheterna det ger.

 

- En av de stora fördelarna med vår nya klubb är möjligheterna till samarbeten, särskilt på tjejsidan där vi nu täcker alla nivåer med god marginal. I F09/11 Nord har vi bra samarbete med flera lag på både kill- och tjejsidan spritt över såväl ålder som geografi i Nord, Mitt och Syd. Det är extra roligt att det händer alltmer runt klubbens arrangemang och matcher som ger riktigt bra stämning i hallarna.

 

Helene Imbro, tränare i Pojkar 2009 som vann Ljusröd Medellätt B
- I P09 inledde vi ett samarbete mellan de tre lagen i Nord, Mitt och Syd redan under våren 2023 och beslutade tidigt att helt slå ihop lagen. Sammanslagningen innebar att vi fick tillräckligt spelarunderlag för både seriespel och träningar. En annan positiv effekt av sammanslagningen är att vi blivit fler ledare/tränare. Killarna har i och med sammanslagning fått bättre förutsättningar att träna och kunna utvecklas som innebandyspelare. Så känslan är bra efter första säsongen i FBC Sollentuna och vi ser fram emot nästa!

 

Mattias Signell, tränare i Flickor 2007/08 som vann grundserien Röd Svår
- Vi slog ihop Töjnans och Rotebros F07/08 redan våren 2023 vilket har fallit väldigt väl ut. Vi har en träningsvillig och motiverad trupp som har tagit steg framåt hela säsongen vilket gjorde att vi kunde kröna säsongen med en serieseger. Känslan efter första säsongen med FBC Sollentuna är bra. Det finns ju så många fler möjligheter när man är en stor förening.


Patrik Edgren, tränare i Herrjuniorer som vann Mörkröd Svår

- Vi var det klart bästa laget den här säsongen även om många av de bästa 07-lagen i
Stockholm tyvärr valde att inte ställa upp i Mörkröd Svår. Killarna gjorde det bra hela
säsongen, att gå igenom en serie obesegrade är inte lätt. För oss har sammanslagningen så
här långt inte gjort en superstor skillnad som lag men det är positivt då vi blivit bredare i
årskullen vilket är bra och viktigt på sikt. Vi har börjat samverka med P07/08 Mitt och det
kommer bli än mer tydligt nästa säsong.

 

Övriga topplaceringar under säsongen 2023/24

 

Serie Placering Lag
Flickor Röd Lätt Norra 1:a Flickor 2009-11 Nord
Flickor Röd Lätt Norra 2:a Flickor 2010 Syd
Flickor Röd Medellätt Mellersta 3:a Flickor 2009 Syd
Flickor Röd Medellätt Norra 3:a Flickor 2010 Syd
Flickor Röd Svår 1:a Flickor 2007/08
Pojkar Ljudröd Lätt A 1:a Pojkar 2011 Syd
Pojkar Medellätt B 1:a Pojkar 2009
Pojkar Ljusröd Medellätt A 2:a Pojkar 2010 Nord
Pojkar Ljusröd Medel B 3:a Pojkar 2010 Nord
Pojkar Mörkröd Lätt B 3:a Pojkar 2007/08 Mitt
Pojkar Medel Norra 3:a Poijkar 2007/08 Mitt
Mörkröd Svår 1:a Herrjuniorer

 


Nyhetsarkiv
Inbjudan till Årsmöte2024-05-17 17:00
Schyssta Cupen2023-12-09 22:30
 
Guldpartners
Bronspartners
Materialleverantörer
Samarbetspartners
Övriga Partners
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten