SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FBC Sollentuna

Kenneth "Kekke" Lundkvist är klar som föreningens målvaktstränare
2023-11-20 18:00
Kenneth Lundkvist

Floorball Club Sollentuna stärker sin organisation med en erfaren målvaktstränare.

Kenneth Lundkvist, eller "Kekke" som han mest kallas, som har en imponerande karriär inom innebandy, kommer att dela med sig av sin expertis för att stärka klubbens målvakter och lagens ledarstaber och främja utvecklingen av talangfulla målvakter.


Med 20 säsongers erfarenhet inom innebandyn, varav 11 säsonger på högsta nivå, har Kenneth fått följa med i utvecklingen fram till vad sporten är idag. Under sin karriär spelade han i både IBK Dalen och AIK IBF i Svenska Superligan, där det till slut blev ett SM-guld, ett EC-guld, två silver och en bronsmedalj.


Efter sin målvaktskarriär har Kenneth dels varit målvaktstränare i AIK IBF och även kursledare inom Stockholms Innebandyförbund. Han har även varit med och hjälpt Svenska innebandyförbundet att ta fram ett material för målvakter och målvaktsträning, där en hel del fortfarande finns med i dagens utbildningsmaterial.

 

- Det känns roligt och inspirerande att få hjälpa våra målvakter i sin utveckling och att både de och tränare får ett extra stöd och bollplank när det gäller målvaktssidan, säger Kenneth Lundkvist.

 

Han har alltid utmanat gamla sanningar om ”hur” man ska stå i mål, där han själv spelade till exempel stående, vilket alltid lett till höjda ögonbryn och åsikter. Hans målvaktsfilosofi utgår från detta med några grundläggande principer och en rejäl skopa nyfikenhet. Eftersom han har en son som följt i målvaktsfotspåren känns det naturligt att få hjälpa till att föra kunskaper och erfarenheter vidare till föreningens målvakter.

 

- Det känns fantastiskt roligt att Kenneth, med sin långa erfarenhet på högsta nivå, vill vara med oss i FBC Sollentuna, så vi kan lägga lite mer fokus och utbildning på våra målvakter, säger klubbchef Carl Schwieler.

 

Kenneth kommer framöver dels att besöka de äldre juniorlagen för att ge målvakterna förslag på övningar för att utvecklas. Dessutom kommer han att besöka någon av de kommande ledarträffarna för att delge tips, råd och bredda kunskapen utifrån målvaktsperspektivet runt hela föreningen.

 

Floorball Club Sollentuna ser fram emot att dra nytta av Kenneths erfarenhet och engagemang för att stärka och utveckla föreningens målvakter och även ge kunskaper och bra förutsättningar för våra ledare.

 

Kontaktuppgifter

 

Carl Schwieler, klubbchef

klubbchef@fbcsollentuna.se

 

Kenneth Lundkvist, målvaktstränare

kenneth.lundkvist25@outlook.com

 


Nyhetsarkiv
Inbjudan till Årsmöte2024-05-17 17:00
Schyssta Cupen2023-12-09 22:30
 
Guldpartners
Bronspartners
Materialleverantörer
Samarbetspartners
Övriga Partners
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten