SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FBC Sollentuna
Damjuniorer

FBC Sollentuna/Väsby Nya Gymnasium (VNG)
2023-11-21 17:50
Mårten Storm med innebandyeleverna Emma Tschürtz Berglind, Amanda Brehme och Agnes Lööw-Cronee som spelar i FBC Sollentunas DJ- lag.

FBC Sollentuna har ett samarbete med Väsby Nya Gymnasium (VNG), där föreningen driver innebandyprofilen. Tränare/lärare på innebandyprofilen är Mårten Storm, som även är assisterande förbundskapten för U-19 Herrlandslaget. Mårten har även två SM guld i distriktslags SM. 

Mårten berättar här lite kort om VNG/innebandyprofilen/ utbildningen, teori och praktik. 

 

Innebandyprofilen på VNG är för dig som vill kombinera dina gymnasiestudier med en målmedveten satsning på innebandy. Här erbjuds du fyra pass i veckan som ska komplettera det du gör i ditt lag. Det är mycket individuellt fokus där du får möjlighet att jobba med din fysiska status och tekniska detaljer samtidigt som du får utbildning i hur du på ett hållbart sätt tar din innebandy till nästa nivå.

 

Vad tittar du på hos en spelare på uttagningen, vad vill du ha för kvalitéer hos en spelare?

 

Vid uttagningen tittar vi i första hand på engagemanget hos spelaren. Vi vill ha spelare som vill utmana sig själva att bli bättre och är sugna på att träna. Därför sker alltid uttagningarna i samråd med klubblagstränarna.

 

Tre av våra spelare går andra året på VNG och innebandyprofilen: Agnes Lööw-Cronee, Amanda Brehme och Emma Tschürtz Berglind.

 

Varför sökte du till VNG och innebandyprofilen och vad är det bästa med VNG/innebandyprofilen?

 

Agnes (går Samhällsvetenskapsprogrammet. Hon tränar med DJ och är på väg tillbaka efter en knäskada hon ådrog sig i sista träningsmatchen inför säsongstart. Hon kommer även träna med Dam B och spela i D3 när hon är fullt återställd).

För att jag vill spela innebandy och kände att jag ville ge mig själv alla möjligheter att utvecklas och bli så bra jag kan bli. Att kombinera både idrott och studier var ett enkelt val för mig för jag är en person som älskar att vara aktiv, men vill inte att min fritid ska gå ut över mina skolarbeten. Nu kan jag fokusera på både skolan och min idrott.

 

Amanda (går ekonomiprogrammet, tränar med DJ och Dam B, spelar i DJ2 och D3).

Jag sökte till skolan för att min syster och kompis gjorde det och jag tyckte att det var spännande att se om jag kunde komma in, oavsett om jag valde skolan eller inte senare. Det bästa med skolan är att jag kan komplettera träningen på fritiden med det jag gör på skolan, exempelvis teknik eller fyspass.

 

Emma (går ekonomiprogrammet, tränar med DJ och Dam B, spelar i DJ2 och D3).

Varför jag valde att söka till innebandyprofilen var för att det dels lät enormt spännande och att det dels skulle vara kul och se hur långt som man skulle kunna komma. När jag sedan fick reda på att jag kommit in så var det ett självklart val för mig då jag såg den perfekta chansen att kombinera mina studier med att kunna satsa på den sport jag älskar. Därav skulle jag säga att det bästa med innebandyprofilen är att man både förbättras inom det individuella som teknik-och fysträning samt spelförståelsen som man sedan tar med sig när man spelar som ett lag. Att få vara delaktig i detta kommer ge mig möjligheten att fortsätta utvecklas i rätt riktning.

 

 

 

 

 
Guldpartners
Bronspartners
Materialleverantörer
Samarbetspartners
Övriga Partners
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten