SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FBC Sollentuna
Herrar A

Summering av herrarnas säsong 2023/24
2024-04-05 19:30

Förväntningarna var stora inför säsongen. FBC Sollentunas herrar var topptippade och redo att utmana toppen för att ta en plats till Herrar Division 1 nästa säsong. Vi har summerat och tagit ett snack med Alexander Delis, Niklas Jonevret och Niclas "JB" Johansson Bräck.

Silly season inför säsongen skulle helt klart bli lyckad för FBC Sollentuna. 9 nyförvärv varav två hemvändare, Niclas ”JB” Johansson Bräck och August Moberg, kom tillbaka efter lite äventyr i Svenska Superligan (SSL) och Allsvenskan några år. Niclas ”JB” har under säsongen även fått lagkaptensrollen och säger att det varit både toppar och dalar denna säsong. Dessutom hyllar han sin hemvändarkompis till framgångarna denna säsong.

 

- Det har varit en väldigt speciell säsong med tuffare förutsättningar än tidigare säsonger, då det bara var ett lag istället för 2 som skulle gå upp, säger Niclas Johansson Bräck.

 

- Jag tycker vi börjar säsongen ganska skakigt, vilket inte var så konstigt med tanke på att vi hade många nya spelare som inte hunnit spela ihop sig helt, vissa fall fick vi tacka att vi hade seriens bästa målvakt som räddade oss flera gånger under tiden vi höll på att spela ihop oss.

 

I och med att det blir förändringar i Allsvenskan kommande säsong så har det även blivit många lag, framförallt Stockholmslag, från Allsvenskan som nedgraderas och kommer skapa en riktigt vass Herrar Division 1 nästa säsong, vilket ”JB” verkligen ser fram emot.

 

- Jag ser otroligt mycket fram emot nästa säsong! Det kommer vara en spännande serie med många bra lag, speciellt med tanke på omstruktureringen av serier vilket resulterat i att fler allsvenska lag har ramlat ner, säger Niclas "JB".

 

- Jag är säker på att vi har alla förutsättningar för att göra en bra säsong igen. Vi har en bra grund av rutinerade spelare och jag tror att det finns några juniorer från våra egna led som kommer imponera och ta stora kliv nästa säsong.

 

Under säsongen så har vi även haft bäst publiksnitt och en ökning på 48% i jämförelse med föregående säsong samt även livesändning på alla våra hemmamatcher, vilket har varit populärt hos många som inte kan vara på plats i Nya Rotebrohallen.

 

- Sist av allt så vill jag skicka ett stort tack till alla som har stöttat oss under säsongen. Allt från ni som hjälpt till med sekretariat, livestreaming, sargvakter och även ni på läktarn! Vi uppskattar ert stöd och hoppas att vi ses nästa säsong igen, säger Niclas Johansson Bräck.

 

Inför säsongen så tog sportchef Felix Eklund in Niklas "Jonis" Jonevret som ny huvudtränare i herrlaget, som tillsammans med chefstränare Alexander Delis har lett herrarna denna säsongen.

 

- Vi har nästan fått in 10 nya spelare och jag som ny huvudtränare i laget inför säsongen och med de förutsättningarna, var vi kanske inte helt i fas när säsongen startade mot Älvsjö borta, säger Niklas Jonevret.

 

- När vi sakta men säkert började hitta varandra som grupp både på och utanför planen började också spelet se bättre ut och segrarna vart lite mer bekväma. Med några enstaka plumpar (exempelvis BC Nytorget x2) tycker jag annars vi gör en nästan prickfritt säsong och vinner serien rättvist. Vi var det absolut bästa laget.

 

Under säsongen så gjordes 173 mål, som även var bäst i serien, vilket präglar den spelidé som herrarna vill spela. Även om herrarna vill spela en offensiv innebandy så släpper man även in minst antal mål, 89 insläppta mål.

 

- Vi har spelat en offensiv innebandy som gett oss ett högre målsnitt i Herrar Division 2 än flera tidigare seriesegrare och det är ett roligt kvitto på att vi står för målinriktad innebandy, säger Alexander Delis.

 

- I början av säsongen har vi flera uddamålssegrar som kunde ha studsat åt andra hållet, men eftersom så många matcher studsar vår väg handlar det mer om kvalité än tur.

 

Nästa säsong blir det Herrar Division 1 och en stark serie med många starka lag, vilket kommer krävas hårt jobb enligt chefstränaren Alexander Delis.

 

- Nästa säsong, i och med förändringen av allsvenskan, kommer det ner lag i Herrar Division 1 som kom i mitten av en allsvensk tabell och inte bara bottenlagen. Det innebär att våra förberedelser kommer behöva vässas ytterligare och att truppen bottnar i fler taktiska bitar utan att för den skull tappa fokus på egen spelidé, säger Alexander Delis.


Just nu påbörjas arbetet med att förbereda oss starkare inför nästa säsong och målet är tydligt enligt Niklas Jonevret.

 

- Målet ska vara tydligt, vi ska etablera oss i Division 1. Det kommer inte bli enkelt, men vi har en stark och härlig grupp som gillar att jobba för varandra. Vi som redan är här tillsammans med några nya ska se till att vi blir ännu bättre nästa säsong. Så får vi se hur långt det räcker, säger Niklas Jonevret.

 

Kort fakta:

 

Sluttabell

1. FBC Sollentuna

Vinster: 18

Oavgjorda: 1

Förluster: 3

Gjorda mål: 173

Insläppta: 89

Poäng: 55

 

Interna utvisningsligan:

1. Niklas Simonsson - 12 minuter


2. Niclas Johansson Bräck - 6


3. Jacob Sagmeister, Jack Alexandersson, Patrik Jeppsson & William Wetterud - 4

 

Interna poängligan:

1. Christopher Holmér - 56 poäng


2. Julian Nihlén - 49

3. Jacob Sagmeister - 47

 

Flest assister:


1. Christopher Holmér - 31 assister


2. Julian Nihlén - 30


3. Niclas Johansson Bräck - 18

 

Flest mål:


1. Jacob Sagmeister - 35 mål


2. Christopher Holmér - 25


3. Julian Nihlén - 19

 

Publiksnitt:


142 åskådare (Bäst i Herrar Division 2)

(96 åskådare säsongen 2022/23)


Nyhetsarkiv
Niclas Wall förlänger2024-06-27 18:25
Jesper Gjers förlänger2023-09-10 18:00
Isac Gren fortsätter2023-06-27 12:00
Niclas Wall förlänger2023-05-22 12:00
 
Guldpartners
Bronspartners
Materialleverantörer
Samarbetspartners
Övriga Partners
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten