SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FBC Sollentuna
Damer A

Summering av damernas säsong 2023/24
2024-04-08 16:55

Efter negativa kvalspelet säsongen 2022/23 för att hålla sig kvar i Damer Division 1 var inför säsongen 2023/24 väldigt oviss. Ett par nyckelspelare hade lämnat, medans ett par spelare kommit in och dessutom tog nya huvudtränaren Simon Fungdal över. Vi har summerat och tagit ett snack med Alexander Delis, Simon Fungdal, Miranda Nilsson och Michelle Nilsén Larsson.

Inför säsongen så hade exempelvis poänggöraren Sandra Litzén redan meddelat att hon inte skulle fortsätta och dessutom var ett par andra spelare osäkra med fortsättning.

 

Snabbt inför försäsongen tog sportchef Carl Schwieler in Simon Fungdal som ny huvudtränare, en känd profil i föreningen med sitt första tränaruppdrag.

 

Under silly season fick damerna in två nya ansikten, Tilde Klermyr från IK Sirius IBK och Daniella Drab från Täby FC. Dessutom fick man under säsongen in Clara Johansson från IBS Dalen och Li Jerkesten gjorde comeback i slutet av säsongen. I början av säsongen fick juniorerna Elin Lindström och Emma Browall chansen och har spelat ett antal matcher under säsongen.

 

- Vi startade säsongen med ett par tuffa träningsmatcher på försäsongen och när det var dags för premiär var det lite ovisst var vi stod, men vi gjorde en fin match mot Täby som följdes upp av vinst hemma mot Salem innan vi tog en riktigt stark vinst borta mot Vallentuna, säger huvudtränare Simon Fungdal.

 

- I och med den starka inledningen så stod vi i jul som serieledare. När vi summerar säsongen så landar vi på en fjärdeplats vilket jag tycker är ett fullt godkänd placering. I och med att laget spelade negativt kval föregående säsong så är det verkligen ett lyft!

 

Chefstränaren Alexander Delis, som under säsongen haft delat uppdrag i både herr- och damlaget, tycker att säsongen har varit väldigt lyckad och ett steg i rätt riktning.

 

- Damernas säsong ska i sin helhet ses som väldigt lyckad. Under försäsongen ville gruppen komma topp 5 och det kändes som en tillräckligt tuff utmaning att ta sig an, säger Alexander Delis.

 

- När vi stod som serieledare i mitten av serien så kittlade givetvis tanken på Allsvenskan. Att vi dock bara tar 3 poäng av 18 möjliga mot lagen ovanför oss visar att en fjärdeplats, om än bara två poäng upp till tredje, är fullt rättvist.

 

Både Michelle Nilsén Larsson och Miranda Nilsson, som under säsongen haft delad lagkaptensroll, tycker också att säsongen har varit väldigt bra och verkligen är ett steg i rätt riktning.

 

- Tycker säsongen var ett steg i rätt riktning. Vi kom ifrån en tuffare period och med en del nytt så det var svårt att veta vad man skulle förvänta sig, säger Michelle Nilsén Larsson.

 

- Säsongen som varit har gått över förväntan. Vi har legat topp tre tills slutet och hamnar på en fjärdeplats med 2 poängs marginal till trean. Så det tycker jag är mer än godkänt, säger Miranda Nilsson.

 

Nu är förberedelserna igång för nästa säsong, där spelare i truppen ska förlängas och försäsongen ska planeras för att ta extra kliv säsongen 2023/24. Dessutom krävs det att fylla på med fler juniorer som får chansen för att lyfta vår juniorverksamhet ytterligare.

 

- Ser redan fram emot nästa säsong! Vi ser ut att kunna behålla stora delar av truppen vilket känns riktigt roligt. Vi ska se till att få en bra försäsong så vi kommer förberedda in i säsongen på bästa möjliga sätt, säger huvudtränare Simon Fungdal.

 

- Till nästa säsong ska fler juniorer träna mer kontinuerligt med damlaget så vi lyfter juniorverksamheten ett snäpp extra, säger chefstränare Alexander Delis.

 

Även Miranda och Michelle ser verkligen fram emot nästa säsong och tycker att det ska bli en spännande säsong.

 

- Kommande säsong känns spännande. Vi har en bättre grund att stå på och får vi bygga vidare på det här så har vi något riktigt fint på gång, säger Michelle Nilsén Larsson.

 

- Det är en riktigt bra känsla i gruppen. Den känslan har vi förhoppningsvis med oss in i säsongen 2024/25. Vi kommer vara ett lag att räkna med helt klart, säger Miranda Nilsson.

 

Kort fakta:

 

Sluttabell

4. FBC Sollentuna

Vinster: 14

Oavgjorda: 0

Förluster: 8

Gjorda mål: 110

Insläppta: 74

Poäng: 42

 

Interna utvisningsligan:

1. Nathalie Litzén - 10 minuter


2. Miranda Nilsson - 6


3. Michelle Nilsén Larsson, Carolina Oksa & Daniella Drab - 4

 

Interna poängligan:

1. Tilde Klermyr - 44 poäng


2. Miranda Nilsson - 40

3. Joanna Krokbäck - 26

 

Flest assister:


1. Tilde Klermyr - 22 assister

2. Miranda Nilsson - 17

3. Michelle Nilsén Larsson - 11

 

Flest mål:


1. Miranda Nilsson - 23 mål

2. Tilde Klermyr - 22


3. Joanna Krokbäck - 19

 

Publiksnitt:


99 åskådare (2:a i Damer Division 1)

(75 åskådare säsongen 2022/23)


Nyhetsarkiv
Ebba Jonsson förlänger2024-07-11 14:25
Lisa Laurin förlänger2023-07-12 17:00
Ebba Jonsson förlänger2023-07-06 17:30
Klara Hahne förlänger2023-06-26 12:00
 
Guldpartners
Bronspartners
Materialleverantörer
Samarbetspartners
Övriga Partners
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten